PRIVACYVERKLARING

Welke informatie kan worden verzameld en de manieren van verzamelen

Uw informatie kan op verschillende manieren worden verzameld, inclusief: wanneeru ons informatie verstrekt, wanneer informatie wordt automatisch wordt verzameld of wanneer informatie met ons wordt gedeeld door derden.

  • Informatie die u ons verstrekt via een van onze websites of de website van een van onze promotie- of reclamepartners

We verzamelen informatie, inclusief persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, postadres en e-mailadres, wanneer u deze verstrekt via registratie om e-mails te ontvangen, om informatie verzoekt, opmerkingen indient, productbeoordelingen indient of deelneemt aan een promotie (bijv. prijsvraag of sweepstakes) of enquête. Als u bijvoorbeeld op de website van een tv-netwerk bent, SC Johnson-content zoals een productpromotie bekijkt, en u kiest ervoor om informatie van SC Johnson te ontvangen, dient de tv-netwerkwebsite de informatie die u verstrekt bij ons in, zodat wij contact met u op kunnen nemen, zoals gevraagd.

Als een SC Johnson-website winkelmogelijkheden of andere commerciële diensten biedt, gebruikt u een bestelformulier om informatie, producten of diensten aan te vragen. Het bestelformulier kan u vragen financiële gegevens te verstrekken, zoals rekening- of creditcardnummers. Deze gegevens worden via een beveiligde browsersessie naar ons verzonden. Stuur ons geen financiële gegevens buiten de beveiligde browsersessie om.

Het verstrekken van persoonlijke gegevens aan ons is volledig optioneel. Als u echter weigert de details te verstrekken die essentieel zijn (bijv. zoals die in een registratieformulier worden aangegeven), is het onmogelijk sommige eigenschappen en functies van de website te gebruiken en/of om te profiteren van onze diensten of promoties (doordat u bijvoorbeeld niet mee kunt doen aan een sweepstake of prijsvraag).

  • Informatie die automatisch wordt verzameld als u een van onze websites of de website van een van onze promotie- of reclamepartners bezoekt

Zowel wij als externe adverteerders en/of dienstverleners kunnen cookies, beacons of andere trackingtechnologieën in uw browser plaatsen om automatisch algemene niet-persoonlijke informatie te verzamelen wanneer u een van onze websites bezoekt (meer over cookies, beacons en hoe u het geautomatiseerd verzamelen stopt komt verderop in deze privacyverklaring ter sprake). Uw IP-adressen, die in sommige rechtsgebieden als persoonsgegevens worden beschouwd, kunnen ook door het gebruik van geautomatiseerde technologie worden verzameld – zie de onderstaande sectie voor meer informatie over het verzamelen van IP-adressen en de mogelijkheid om browsegewoonten met uw eigen computer te koppelen.

In gevallen dat u zich op een website van een van onze promotie- of reclamepartners bevindt, worden onze cookies of beacons op uw computer geplaatst via SC Johnson-content die u bekijkt (bijvoorbeeld een productpromotie of reclame).

Informatie die door cookies of beacons verzameld wordt, kan worden gebruikt door ons of onze promotie- of reclamepartners om u gerichte reclame te leveren. De praktijk van het weergeven van advertenties op de websites van onafhankelijke bedrijven heet advertentieweergave of gerichte reclame door derden (meer over onlinereclame op niet-gerelateerde websites (advertentieweergave of gerichte reclame door derden) en hoe u dit stopt komt verderop in deze privacyverklaring ter sprake).

De soorten informatie die automatisch kunnen worden verzameld zijn onder andere:

  • het type internetbrowser
  • het computertype
  • het IP-adres**
    • **OPMERKING: Een IP-adres is een nummer dat aan uw computer is toegewezen door uw Internet Service Provider (ISP) zodat u toegang heeft tot internet. Sommige ISP's wijzen elke keer een nieuw IP-adres toe als u verbinding met internet maakt, terwijl andere ISP's u elke keer hetzelfde nummer toewijzen als u verbinding met internet maakt. In het geval dat u elke keer hetzelfde IP-adres krijgt toegewezen, is het mogelijk informatie over uw browsegewoonten te koppelen aan uw eigen computer.
  • besturingssysteem
  • bezochte webpagina's
  • aangeklikte links
  • datum en tijdstip van bezoeken

Deze informatie helpt ons een betere webbeleving te bieden door diagnoses te stellen van problemen met onze servers, de navigatie op de site te evalueren en door een beter begrip van de demografische gegevens van bezoekers van onze site, zodat we meer relevante content, functionaliteit en aanbiedingen kunnen leveren.

  • Informatie die met ons wordt gedeeld door derden

We kunnen informatie over u ontvangen van andere bronnen zoals openbare databanken, gegevensaggregatie of bedrijven/websites waarbij u hebt ingestemd met het delen van uw informatie aan andere bedrijven. Wanneer u bijvoorbeeld op de website van een tv-netwerk content van een tv-programma bekijkt, krijgt u misschien de mogelijkheid om u aan te melden voor het ontvangen van regelmatige communicaties/nieuws over het tv-programma. Bij het aanmelden kan het tv-netwerk u ook vragen of u wilt dat uw informatie gedeeld wordt met de partners van het tv-netwerk. Als u daarmee instemt en SC Johnson is een van de tv-netwerkpartners, kan het zijn dat we enige informatie over u ontvangen.

We kunnen ook informatie over u ontvangen van socialnetworksites als u of andere gebruikers (bijv. uw 'vrienden') ons toegang verleent tot uw profielen, berichten of 'relaties', als u ons 'leuk vindt' of als u ervoor kiest deel te nemen aan een door SC Johnson gesponsorde pagina of programma op een socialnetworksite (bijv. de facebookpagina van SC Johnson). De soort informatie die we kunnen ontvangen bevat lijsten van uw vrienden, de opmerkingen die u hebt gedeeld, de groepen en locatie.

Onze websites kunnen ook 'plug-ins' en andere websitefuncties van derden bevatten, zoals de 'ik vind dit leuk'-knop van Facebook Conversations en andere functies waardoor u kunt inloggen of andere websitefunctionaliteit of -interacties met socialnetworksites. Deze 'plug-ins' en functies, inclusief hun werking en gebruik, en de informatie die u aan deze derden verstrekt als onderdeel van het gebruik, worden beheerst door het privacybeleid en de praktijken van de derden die ze verstrekken. Wees u ervan bewust dat we geen controle hebben over en niet verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid of de praktijken van dergelijke derden. U moet de privacyverklaringen en geldende voorwaarden lezen voordat u besluit of u 'plug-ins' of functies van derden wel of niet gebruikt.

Hoe we informatie gebruiken

We kunnen informatie gebruiken om:

  • op uw vragen en verzoeken te reageren,
  • u van informatie over ons bedrijf, producten, diensten, promoties en andere speciale aanbiedingen te voorzien, onder meer door de levering van gerichte reclame,
  • uw websitebeleving te personaliseren via toegesneden content, advertenties en aanbiedingen,
  • met u te communiceren over uw account en andere zaken, en naar ons goeddunken, over wijzigingen in enig beleid van SC Johnson die op u van invloed kunnen zijn,
  • onderzoek en analyses te verrichten met betrekking tot, en het beheren en verbeteren van onze websites, producten, diensten, reclame, promoties en verkoop, met inbegrip van bijvoorbeeld onze websites gebruiksvriendelijker te maken door te begrijpen hoe mensen onze websites, producten en diensten gebruiken,
  • transacties te verwerken,
  • programma's en promoties te beheren waarvoor u zich aanmeldt, met inbegrip van sweepstakes en prijsvragen,
  • andere activiteiten te implementeren die worden vermeld op het moment dat u ons uw informatie verstrekt,
  • socialnetworkfuncties te implementeren die u hebt geactiveerd, en/of
  • alle informatie te combineren die we over u verzamelen of ontvangen voor elk van de voorgaande doelstellingen.

Voor zover u ons van financiële gegevens voorziet, in verband met winkelen of commerciële diensten, zullen we de financiële gegevens gebruiken om u de producten en/of diensten in rekening te brengen. Door uw creditcardgegevens en gerelateerde persoonlijke gegevens te verstrekken, autoriseert u onze winkel deze informatie aan de handelaar en de creditcardmaatschappij te geven, voor orderbevestiging en -levering.

Wanneer we persoonlijke gegevens delen

We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden. Van tijd tot tijd kunnen wij uw persoonlijke gegevens delen met onze dochterondernemingen, geaffilieerden, zakenpartners en dienstverleners, zoals in de hieronder vermelde omstandigheden. We kunnen ook geaggregeerde en/of anonieme informatie met onze zakenpartners delen voor hun eigen zakelijke doeleinden.

  • Uw instemming dat uw persoonlijke gegevens worden gedeeld met derden

Terwijl u onze website bezoekt, kunt u de mogelijkheid krijgen om u aan te melden voor het ontvangen van informatie en/of marketingaanbiedingen van een ander bedrijf of om ermee in te stemmen dat we uw informatie met derden delen. Als u zich aanmeldt of ermee instemt dat uw persoonlijke gegevens gedeeld mogen worden, worden uw persoonlijke gegevens bekend gemaakt aan de externe partij en zijn de persoonlijke gegevens die u bekend hebt gemaakt onderworpen aan het privacybeleid en de zakelijke praktijken van die externe partij.

  • Dochterondernemingen, geaffilieerden en zakenpartners van SC Johnson

We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met dochterondernemingen en geaffilieerden in de familie van bedrijven die door SC Johnson beheerst worden, of met onze partners, adverteerders of andere derden voornamelijk voor zakelijke en operationele doeleinden, waaronder gezamenlijke promotieactiviteiten met dergelijke derden.

  • Derden die namens ons diensten leveren

We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met niet-gerelateerde bedrijven die ons helpen uw verzoeken uit te voeren, verschillende functies, diensten en materiaal via onze websites beschikbaar te stellen, te reageren op uw aanvragen en informatieverzoeken en voor de andere doeleinden die in de sectie hierboven worden beschreven bij 'Hoe we informatie gebruiken'. Tot de niet-gerelateerde bedrijven aan wie we deze informatie kunnen verschaffen behoren mogelijke of feitelijke adverteerders, aanbieders van advertentiediensten (inclusief websitetrackingdiensten), handelspartners, sponsors, licentiehouders, onderzoekers en andere soortgelijke partijen. We kunnen uw persoonlijke gegevens ook gebruiken om algemene publieksegmenten op te zetten voor het leveren van gerichte reclame op socialmediaplatforms en sites van derden.

  • Gerechtelijke procedures en andere bijzondere omstandigheden

We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met derden om te voldoen aan een wettelijke verplichting zoals op verzoek van overheidsinstanties die een onderzoek uitvoeren; om de gebruiksvoorwaarden of andere toepasselijke beleidsregels van onze websites te controleren of af te dwingen; of ter bescherming van de rechten, eigendom, veiligheid of bescherming van bezoekers aan onze websites, het publiek of derden. We kunnen uw persoonlijke gegevens ook vrijgeven als onderdeel van de verkoop van een van onze bedrijfsdivisies of merken aan een ander bedrijf.

Hoe we informatie beschermen

We nemen de veiligheid van informatie serieus en gebruiken in de sector geaccepteerde veiligheidsmaatregelen om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang, wijziging, verlies of misbruik. We slaan persoonlijke gegevens bijvoorbeeld op computersystemen op met beperkte toegang en deze systemen bevinden zich in gecontroleerde faciliteiten. Wanneer we zeer vertrouwelijke informatie (zoals een creditcardnummer) via internet verzenden, beveiligen we deze door het gebruik van gegevenscoderingsmethoden.

Onthoud dat u uw creditcardnummers, burgerservicenummers en persoonlijke wachtwoorden nooit via onbeveiligde e-mail moet versturen. Onthoud ook dat u nooit uw wachtwoorden moet delen, nooit uw computer onbeheerd achterlaat en dat u altijd uitlogt wanneer u klaar bent met het gebruik ervan.

Meer informatie over cookies, beacons en hoe u de automatische verzameling van informatie kunt stoppen

SC Johnson maakt gebruik van geautomatiseerde technologie om algemene niet-persoonlijke informatie te verzamelen. Automatische verzameling van informatie vindt voornamelijk plaats via het gebruik van twee technologieën: cookies en webbeacons.

  • Meer over 'cookies'

Wat een cookie is - Een cookie is een klein bestand dat een website die u bezoekt op uw computer plaatst via uw internetbrowser. Cookies hebben de mogelijkheid om uw computer te identificeren en gegevens op te slaan, zoals de webpagina's die u hebt bezocht, advertenties die u hebt bekeken, en de frequentie waarmee en het soort browser dat u gebruikt.

Cookies worden gewoonlijk door uw internetbrowser beheerd.

Als de website die u bezoekt gratis content levert (bijv. espn.com) dan is het waarschijnlijk dat u ook advertenties van andere websites/bedrijven ziet. Als dat het geval is dan kan de website die u bezoekt en kunnen de bedrijven die de advertenties sponsoren hun eigen cookies in uw computer plaatsen. Het weergeven van onlinereclame op niet-gerelateerde websites wordt voornamelijk bereikt door een praktijk die advertentieweergave of gerichte reclame door derden wordt genoemd (meer over onlinereclame op niet gerelateerde websites (advertentieweergave of gerichte reclame door derden) en hoe u de levering ervan kunt stoppen komt verderop in deze privacyverklaring aan de orde).

Hoe cookies worden gebruikt - Cookies worden normaal gesproken gebruikt om te helpen met de beveiliging (bijv. door een beveiligde sessie te laten verlopen na een bepaalde periode van inactiviteit), de navigatie op de site (bijv. door uw voorkeuren te onthouden zodat u informatie zoals taalvoorkeur niet steeds opnieuw hoeft in te voeren), en de verbetering van uw browsebeleving (bijv. door content, advertenties of aanbiedingen te bieden die consistent zijn met uw browsegewoonten).

Cookies kunnen op uw computer aanwezig blijven voor de duur van een browsersessie of gedurende een vooraf bepaalde tijdperiode. Cookies die gedurende de tijd van een browsesessie op uw computer aanwezig blijven, heten 'sessiecookies' (bijv. de inhoud van een onlinewinkelwagentje die aan het eind van uw browsesessie verdwijnt). Cookies die gedurende een vastgestelde periode op uw computer aanwezig blijven heten 'permanente cookies' (bijv. het selecteren van Nederlands op een meertalige website zodat de content in het Nederlands wordt weergegeven als u terugkomt op de website, zelfs weken of maanden later).

Cookies accepteren, uitschakelen of verwijderen - U kunt uw browser zo instellen dat u een waarschuwing krijgt als u een cookie ontvangt, zodat u kans hebt deze te accepteren of om cookies volledig te blokkeren. Raadpleeg het helpmenu van uw browser voor informatie over hoe u dit in kunt stellen.

De meeste browsers bieden u de mogelijkheid reeds opgeslagen cookies te wissen. Merk op dat het wissen van cookies waarschijnlijk een negatieve invloed heeft op de prestaties van websites die u bezoekt en, bijgevolg, dat u geen content kan zien of applicaties kunt gebruiken die via de website worden geboden.

Raadpleeg het helpmenu van uw browser voor het wissen van cookies die reeds op uw computer zijn geïnstalleerd. Hieronder staan links naar enkele van de meest populaire internetbrowsers waar u aanvullende informatie over het beheren van cookies kunt vinden:

Bovendien kunnen sommige van onze websites een pictogram bevatten (zoals het pictogram 'AdChoices') meestal in de voettekst van de pagina, of een andere knop, waarmee gebruikers meer informatie kunnen vinden over de bedrijven die cookies op onze websites gebruiken en hun keuzes met betrekking tot deze cookies.

U kunt ook meer informatie over cookies vinden op:

          http://allaboutcookies.org/

          http://www.onguardonline.gov/

  • Meer over 'webbeacons'

Wat een webbeacon is - Webbeacons zijn kleine stukjes computercode die in transparante grafische afbeeldingen worden geplaats die op websites worden weergegeven die u bekijkt of in e-mails die u ontvangt. Webbeacons ziet u niet omdat ze gewoonlijk in een zeer klein gedeelte van een afbeelding worden geplaats die wordt bekeken. Webbeacons staan ook bekend als pixeltags, clear-gif's en webbugs.

Hoe webbeacons worden gebruikt - Webbeacons worden normaal gesproken gebruikt om websiteverkeer te monitoren. Webbeacons kunnen ook worden gebruikt met cookies om inzicht te krijgen in hoe websitegebruikers navigeren en de content verwerken die in de websites is opgenomen. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat eigenaar is van een netwerk aan websites kan webbeacons gebruiken om gebruikers te tellen en herkennen die door de meerdere websites van het bedrijf browsen. Om zo'n gebruiker te kunnen herkennen biedt de website-eigenaar de mogelijkheid de bezoeken van de gebruiker te personaliseren en ze gebruikersvriendelijker te maken.

Hoe webbeacons te verwijderen - Om webbeacons te verwijderen moet u de cookies van uw browser verwijderen (zie de sectie hierboven over 'hoe cookies te wissen').

U kunt meer informatie over webbeacons vinden op:

          http://www.allaboutcookies.org/faqs/beacons.html

Meer over onlinereclame op niet-gerelateerde websites (advertentieweergave of gerichte reclame door derden) en hoe u de levering ervan kunt stoppen

Wij en onze promotie- en reclamepartners gebruiken informatie die verzameld is via cookies of beacons om deel te nemen aan advertentieweergave/gerichte reclame door derden.

Wat advertentieweergave/gerichte reclame door derden is - Advertentieweergave door derden is de meest voorkomende praktijk voor het leveren van advertenties op de websites van niet-gerelateerde bedrijven. Wanneer u bijvoorbeeld de website van een sportnetwerk zoals espn.com bezoekt, kan het zijn dat u reclame ziet van niet-gerelateerde bedrijven in sportuitrusting.

Hoe advertentieweergave/gerichte reclame door derden werkt - Advertentieweergave door derden maakt gebruik van technologie, zoals cookies en webbeacons om gebruiksinformatie samen te stellen van websites die u hebt bezocht. Deze informatie wordt gebruikt om te proberen inzicht te krijgen in uw mogelijke interesses en ze af te stemmen op potentiële leveranciers van gerelateerde producten en diensten. Als een van deze potentiële leveranciers een overeenkomst heeft gesloten met een website die u bezoekt om de bijbehorende advertentie te leveren, zal uw internetbrowser de passende advertentie-informatie inpassen en aan u leveren terwijl u op de niet-gerelateerde website browset.

Hoe advertentieweergave door derden te beperken – Uw rechtsgebied kan wetten hebben aangenomen of een zelfregulerend kader voor de sector hebben ingesteld dat u de mogelijkheid biedt reclame door derden te beperken of stoppen. Een toenemend aantal adverteerders heeft een pictogram geëmbed (zoals een 'AdChoices'-pictogram) in of in de buurt van hun advertenties om naleving van toepasselijke zelfregulerende kaders aan te geven. Door dit pictogram te selecteren, wordt u doorgestuurd naar een website waarmee u de levering van advertenties op uw computer kunt beperken of stoppen. U moet echter weten dat dergelijke pictogrammen (waaronder het pictogram 'AdChoices') u alleen helpen advertenties van bedrijven te beperken die het betreffende pictogram voor het beheren van advertentieweergave door derden hebben onderschreven.

Als en voor zover een advertentie geen toepasselijke pictogrammen bevat, moet u de website bezoeken waar u de advertentie van derden van ontvangt (espn.com in het bovenstaande voorbeeld) of de website van de feitelijke adverteerder om het privacybeleid daarvan te bekijken, die informatie kan verschaffen over hoe u het ontvangen van advertenties van derden kunt stoppen.

U vindt meer informatie over advertentieweergave door derden en het beperken van gerelateerde advertenties op:

http://www.aboutads.info/

Merk op dat SC Johnson geen controle over dit reclamenetwerk heeft of over de bedrijven die deel uitmaken van het netwerk.

Wat Niet volgen is - Niet volgen is een privacyvoorkeur die u in uw webbrowser in kunt stellen en die bedoeld is om u de mogelijkheid te bieden het volgen van uw onlineactiviteit op de verschillende websites te regelen.

Hoe wij op Niet volgen-signalen reageren -SC Johnson-websites reageren momenteel niet op de Niet volgen-instellingen die via uw browser zijn ingeschakeld.

Welke wetten de exploitatie van de websites van SC Johnson en internationale overdracht van persoonlijke gegevens beheersen

Onze websites worden beheerst en geëxploiteerd overeenkomstig de wetten van de Verenigde Staten, terwijl ze zijn ontworpen om te voldoen aan de wetten van de landen waarin we opereren.

Omdat we een internationaal bedrijf zijn, kunnen de computerservers die onze websites ondersteunen en uw persoonlijke gegevens verwerken zich buiten het land bevinden vanwaar u onze websites bezoekt en uw informatie is verzameld. Bijgevolg, kunnen uw persoonlijke gegevens verwerkt, bewaard en/of overgedragen worden in en naar een ander land dat niet dezelfde privacywetgeving heeft als het land waarin u verblijft. Zo ja, zullen wij uw persoonlijke gegevens overeenkomstig deze privacyverklaring afhandelen.

Merk op dat door het gebruik van onze websites of door ons te voorzien van informatie, u: (a) ermee instemt dat onze websites onderworpen zijn aan de wetten van de Verenigde Staten, en (b) ermee akkoord gaat met de inzameling, verwerking, opslag en overdracht van dergelijke informatie in en naar de Verenigde Staten en/of andere landen.

Merk op dat de wetten van bepaalde landen kunnen vereisen dat we specifieke informatie in deze privacyverklaring uiteenzetten als ze betrekking hebben op dergelijke landen. Klik hieronder om die informatie voor deze landen te lezen. Dergelijke landspecifieke informatie is alleen op deze privacyverklaring en informatie die online verzameld wordt door SC Johnson van toepassing, als en in de mate die de wetten van het betreffende rechtsgebied dergelijke toepassing vereisen.

Australië

Argentinië

Canada

Mexico

Zuid-Korea

Informatie over de deelname van SC Johnson aan de VS-EU- en VS-Zwitserse Safe Harbor

SC Johnson voldoet aan het VS-EU Safe Harbor Framework en het VS-Zwitserse Safe Harbor Framework zoals vastgelegd door de Amerikaanse Department of Commerce voor het verzamelen, gebruik en bewaren van persoonlijke gegevens uit de lidstaten van de Europese Unie en Zwitserland. SC Johnson heeft verklaard dat het zich aan de Safe Harbor-beginselen houdt betreffende kennisgeving, keuze, verdere overdracht, beveiliging, gegevensintegriteit, toegang en handhaving. Bezoek voor meer informatie over het Safe Harbor-programma en om onze verklaringspagina te bekijken: http://safeharbor.export.gov/companyinfo.aspx?id=10216.

In overeenstemming met de VS-EU- en VS-Zwitserse Safe Harbor-beginselen verplicht SC Johnson zich om klachten over uw privacy en het verzamelen door ons van uw persoonlijke gegevens op te lossen. Inwoners van de Europese Unie of Zwitserland met vragen of klachten met betrekking tot deze privacyverklaring dienen eerst contact opnemen met SC Johnson via:

          c/o S.C. Johnson & Son, Inc. - Privacy Inquiries
          1525 Howe Street MS048
           Racine, WI 53403
          Verenigde Staten
          PrivacyInquiries@scj.com

SC Johnson heeft verder toegezegd onopgeloste privacyklachten onder de VS-EU en VS-Zwitserse Safe Harbor-beginselen naar een onafhankelijke geschillenregeling te verwijzen, de BBB EU SAFE HARBOR, beheerd door de Council of Better Business Bureaus. Als u geen tijdige ontvangstbevestiging van uw klacht ontvangt, of als uw klacht niet maar tevredenheid wordt aangepakt door SC Johnson, kunt u de BBB EU SAFE HARBOR-website bezoeken op http://www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints voor meer informatie en het indienen van een klacht.

Hoe we u informeren over wijzigingen in deze privacyverklaring

Merk op dat we ons het recht voorbehouden deze privacyverklaring op elk gewenst moment te wijzigen. Als we belangrijke wijzigingen aanbrengen, zullen we proberen u van redelijke kennisgeving betreffende de wijzigingen te voorzien. Wijzigingen worden onmiddellijk van kracht op het moment van plaatsen van de herziene privacyverklaring op onze betreffende website. Controleer dit regelmatig.

Hoe u met ons kunt communiceren over deze privacyverklaring of uw persoonlijke gegevens

Hebt u vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring of uw persoonlijke gegevens, laat het ons weten door contact met ons op te nemen via de onderstaande e-mail- en postadressen en uw verzoek zal worden behandeld door het klantenservicecenter in de Verenigde Staten:

          Per e-mail:     PrivacyInquiries@scj.com

          Per post:        c/o S.C. Johnson & Son, Inc. - Privacy Inquiries
                               1525 Howe Street MS048
                               Racine, WI 53403
                               Verenigde Staten

Merk op dat de toepasselijke wetten van bepaalde landen u rechten kunnen verlenen, met inbegrip van, indien van toepassing in uw rechtsgebied, het recht ons te verzoeken om:

  • u informatie te verschaffen over onze verwerking, met inbegrip van informatie over de bron waaruit we uw persoonlijke gegevens hebben verkregen, hoe wij uw persoonlijke informatie verwerken, en om een kopie te ontvangen van de persoonlijke informatie wij over u hebben
  • uw persoonlijke gegevens te corrigeren of bij te werken
  • in de toekomst geen contact meer met u op te nemen
  • uw persoonlijke gegevens te verwijderen
  • de verwerking van uw persoonlijke gegevens te stoppen
  • een derde van alle wijzigingen of vereiste tot verwijdering in kennis te stellen, aan wie uw persoonlijke gegevens zijn doorgegeven

Niet alle dergelijke rechten hoeven in uw rechtsgebied te gelden; SC Johnson zal voldoen aan toepasselijke wetgeving.

Weet dat we in overeenstemming met onze routinematige gegevensbewaring, naar ons goeddunken en van tijd tot tijd records kunnen verwijderen die persoonlijke gegevens bevatten.

Landspecifieke informatie

De volgende landspecifieke informatie is alleen op deze privacyverklaring en informatie die online verzameld wordt door SC Johnson van toepassing, in de mate die de wetten van het betreffende rechtsgebied voor dergelijke toepassing vereisen.

Australia -

To the extent required by applicable Australian law, we will take such steps as are reasonable to ensure an overseas recipient to whom we disclose your personal information complies with applicable Australian law in relation to your personal information. This may not apply, for example, where you have provided consent in accordance with Australian law.

If you request information about our processing of your personal information and we are not required to provide you such information under applicable Australian law we will instead provide you with written notice of this.

In the alternative of correcting or updating your personal information as requested by you, we may instead provide you written notice of this and you may further request us to associate with your personal information a statement that the information is inaccurate, out-of-date, incomplete, irrelevant or misleading and we will take reasonable steps to associate such statement with your personal information.

Also note that applicable Australian law may grant you the right to request further information about how we deal with a privacy complaint. If you have questions regarding the foregoing, or any complaints about an alleged breach of privacy laws in Australia, please contact us as indicated in this Privacy Notice.

Argentina -

La información personal recopilada por SC Johnson se tramitará de conformidad con la Ley N.° 25.326 de la República Argentina. Tomamos la seguridad de la información en serio y utilizamos medidas de seguridad aceptadas por la industria para ayudar a proteger su información personal de acceso no autorizado, alteración, pérdida o uso indebido, todo ello de conformidad con la Resolución N.° 11/2006 de la Autoridad Nacional de Protección de Datos de Argentina, y las Secciones 9 y 10 de la Ley N.º 25.326.

En cuanto a los derechos de privacidad específicos concedidos en virtud de la Ley N.° 25.326, usted tiene derecho a ejercerlos a través de solicitudes formuladas de forma gratuita en intervalos de seis meses, a menos que exista una razón legítima para un acceso más frecuente, como se define en la Sección 14, párrafo 3 de la Ley N.° 25.326. Con el fin de poder proporcionar una respuesta a su solicitud, debe enviarnos la información suficiente para que podamos identificarlo, además de su información personal. Vamos a responder a sus solicitudes de acuerdo con los artículos 14 y 16 de la Ley N.° 25.326. La Autoridad de Protección de Datos Nacional de Argentina, en su función de Agencia de Control responsable de hacer cumplir la Ley N.° 25.326, tiene la atribución de recibir las denuncias y quejas presentadas en relación con una violación de las normas de protección de datos personales.

Canada -

Your personal information may be maintained in or be accessible from our offices at Racine, Wisconsin, USA and other locations outside of Canada.  You should be aware that privacy laws in such countries differ from the Canadian privacy laws and that in some countries your personal information may be accessed by law enforcement authorities or the courts.  If you would like to obtain more information about our policies and practices with respect to processing your personal information in such countries, please contact us as indicated in this Privacy Notice.

You can also learn more about third party ad serving and how to limit related advertisements at http://youradchoices.ca/, the official website of the Digital Advertising Alliance of Canada’s Self-Regulatory Program for Online Behavioural Advertising.

CANADA -

Vos informations personnelles peuvent être conservées dans nos bureaux ou être accessibles depuis ceux-ci, situés à Racine, dans le Wisconsin, aux États-Unis et autres sites en dehors du Canada. Vous devez savoir que les lois sur le respect de la vie privée dans ces pays diffèrent des lois canadiennes sur le respect de la vie privée, et que dans certains pays, des autorités d’application de la loi ou les tribunaux peuvent accéder à vos informations personnelles. Si vous souhaitez obtenir plus d’informations sur nos politiques et pratiques relatives au traitement de vos informations personnelles dans ces pays, veuillez nous contacter, comme indiqué dans le présent Avis de confidentialité.

Pour de plus amples informations au sujet des annonces publicitaires émanant de tiers et sur la façon de les limiter, consultez http://youradchoices.ca/fr/, le site internet officiel du programme d’autoréglementation sur la publicité comportementale en ligne  de l’Alliance de la publicité numérique du Canada.

México -

Tenga en cuenta que los sitios mexicanos no están destinados a niños menores de 18 años. Si usted es menor de 18 años, por favor, no proporcione información de ningún tipo. No recopilamos información personal de ninguna persona que sabemos que es menor de 18 años de edad.

대한민국 -

당사의 대한민국 웹사이트는 14세 미만의 어린이를 위한 것이 아닙니다. 14세 미만의 어린이에게는 어떠한 정보도 제공하지 마십시오. 당사는 실제로 14세 미만이라고 파악되는 어떠한 사람의 개인 정보도 수집하지 않습니다.

당사는 관련 법규에 의해 요구되지 않는 한 사용자의 허락 없이 개인 정보를 제3자에게 제공하지 않습니다. 단, 서비스 품질을 개선하기 위한 목적으로 자회사, 계열사, 후원업체 및 당사를 대행하여 서비스를 제공하는 제3자에게 개인 정보를 제공할 수 있습니다. 이 경우, 당사는 사용자에게 개별적으로 관련 정보, 제공 목적, 정보의 내용을 서면이나 이메일을 통해 또는 웹사이트를 통해 사용자의 허락(예: 동의 버튼 클릭)을 요구는 방법으로 통지합니다. 당사는 위 절차 수행 중에 본 개인정보보호 고지사항에 명시된 상황에서 개인 정보를 공유할 수 있습니다.

수집된 개인 정보는 사용자가 당사의 서비스를 이용하는 동안 보유 및 사용될 수 있습니다. 당사는 정보를 수집한 본래의 목적상 개인 정보가 더 이상 필요하지 않거나, 사용자의 파기 요청이 있거나, 당사가 정보를 보유할 수 있도록 허락한 사실을 사용자가 철회하거나, 사업상의 이유로, 또는 대한민국의 관련 법규에 의해 요구되는 경우, 보유하고 있는 모든 개인 정보를 파기할 것입니다.

단, 당사는 정보를 수집한 목적상 더 이상 개인 정보를 보유해야 할 근거가 없어진 후에라도 상법(Commercial Law) 및 전자상거래법(E-Commerce Act)의 소비자보호법(Consumer Protection Act)의 관련 조항에 따라 요구되는 경우 사전에 개인 정보의 유지 및 사용에 대한 약관을 통지하거나 명확하게 공지합니다.

당사는 내부 정책 및 관련 법규에 따라 특정 기간 동안 정보를 보유한 후 정보를 수집한 목적상 더 이상 이를 보유할 필요가 없어진 후에 즉시 개인 정보를 파기합니다.